Becker a fost declarat în stare de faliment, în urmă cu trei luni, de o instanţă din Londra. Potrivit rapoartelor, fosta stea a tenisului ar urma să scoată la licitaţie trofeele de la Wimbledon în încercarea de a strânge fonduri, în condiţiile în care s-ar putea confrunta cu noi cereri de la debitori.

Media germană citează rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson care a calculat datoriile lui Becker la 61 milioane euro.

În luna iulie, o instanţă elveţiană a decis că Boris Becker, căruia un partener de afaceri elveţian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiţie în Elveţia.

Tribunalul cantonal din Zug a răspuns la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 şi 1989).

Conform agenţiei elveţiene ATS, tribunalul a respins atunci cererea omului de afaceri, apreciind că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal.

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elveţian de afaceri.

Firma elveţiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuţie Metro, a indicat că reclamă 40 de milioane de franci elveţieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanţe. Aceasta a precizat, prin intermediul comunicatului, că fostul jucător de tenis (49 ani), care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu şi-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă.

Omul de afaceri nu a precizat originea acestei sume, dar a fost asociat pentru diverse proiecte cu Boris Becker, în special în anii '90, fiind într-un timp consilierul său financiar în Elveţia. De asemenea, fostul partener de afaceri al germanului a precizat că l-a crezut pe cuvânt pe fostul multiplu câştigător de la Wimbledon (1985, 1986 şi 1989), care a respins recent orice idee de faliment în presa germană şi a asigurat că poate face faţă obligaţiilor sale financiare.

Avocatul fostului tenisman, Christian-Oliver Moser, respinsese ca nefondată cererea antreprenorului elveţian.