Tenis: Roger Federer s-a calificat în sferturile de finală la Basel

Tenis: Roger Federer s-a calificat în sferturile de finală la Basel
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 27.10.2017 11:12
Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale în valoare 1.837.425 euro, învingându-l în două seturi, 6-1, 6-3, pe francezul Benoit Paire, după mai puţin de o oră de joc, într-o partidă disputată joi.

Federer (36 ani), care a câştigat de şapte ori până acum această competiţie găzduită de oraşul său natal, se va lupta pentru un loc în semifinale cu un alt reprezentant al Franţei, Adrian Mannarino, care s-a impus la rândul său, cu 4-6, 6-1, 6-2, în faţa tânărului jucător canadian Denis Shapovalov (18 ani).

Roger Federer şi Adrian Mannarino s-au întâlnit de patru ori până în prezent, campionul din Ţara Cantoanelor impunându-se de fiecare dată, fără să piardă niciun set.

"Am jucat un tenis bun de la debutul turneului. Există întotdeauna o presiune suplimentară atunci când joci acasă, când vrei să faci o figură frumoasă şi încerci să rămâi în turneu, aşa că sunt fericit pentru această calificare în sferturi şi vom vedea ce va fi în continuare", a declarat Federer după meciul cu Paire, potrivit site-ului ATP.

Rezultate — optimi de finală:
Roger Federer (Elveţia/N.1) — Benoit Paire (Franţa) 6-1, 6-3
Adrian Mannarino (Franţa/N.7) — Denis Shapovalov (Canada) 4-6, 6-1, 6-2
Juan Martin Del Potro (Argentina/N.4) — Julien Benneteau (Franţa) 6-4, 6-4
Marton Fucsovics (Ungaria) — Leonardo Mayer (Argentina) 3-0 (abandon Mayer)
Marin Cilic (Croaţia/N.2) — Borna Coric (Croaţia) 6-3, 3-6, 6-3

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI