„Sunt şi mă simt catalan. Astăzi sunt şi mai mândru de poporul catalan. În ciuda violenţei, ei au fost mai pacifişti ca niciodată. Nu suntem o minoritate, suntem milioane de oameni. Nu suntem răi, vrem doar să votăm. Întreaga lume a văzut ce s-a întâmplat astăzi. A fost una dintre cele mai rele decizii luate de ţară în ultimii 40 de ani”, a spus Pique, cu lacrimi în ochi, făcând referire la trimiterea poliţiei spaniole în Catalonia, pentru a-i împiedica pe oameni să voteze.

„Asta va separa Catalonia de Spania şi mai mult. Avem un preşedinte care nici măcar nu ştie să vorbească în engleză. Atunci când poţi, votezi. Indiferent că votezi da sau nu, votezi. Aici, în vremea lui Franco, nici măcar nu puteai vota”, a adăugat Pique, cel care ia în calcul să se retragă în acest an din echipa naţională a Spaniei.

„Dacă toţi cred că eu sunt o problemă pentru antrenor sau pentru Federaţia Spaniolă de Fotbal, atunci mă voi retrage din echipa naţională înaintea Cupei Mondiale. Să mergi la echipa naţională nu e o o competiţie de patriotism. Doar încerci să joci cât mai bine posibil”, a mai spus Gerard Pique, transmite DigiSport.

Fundaşul Barcelonei anunţase încă de anul trecut că se va retrage din echipa naţională după Cupa  Mondială din 2018. Pique a făcut acea declaraţie tot după un scandal, el fiind acuzat atunci că şi-a decupat steagul Spaniei de pe mânecile tricoului.