Marcelo Vieira da Silva Junior, recrutat de Real Madrid în 2006, ar fi transferat, conform parchetului, în 2013 veniturile obţinute din exploatarea drepturilor sale de imagine de către o societate cu sediul în Uruguay, "constituind un prejudiciu pentru bugetul statului de 490.917,70 euro".

Conform parchetului din Madrid, internaţionalul brazilian în vârstă de 29 de ani ar fi utilizat de-a lungul anilor mai multe societăţi cu sediul în Uruguay şi Marea Britanie pentru "a ascunde beneficiile provenind din drepturile sale de imagine".

Una dintre aceste societăţi ar fi evitat să plătească fiscului spaniol peste 100.000 de euro în 2011 şi 2012, dar dreptul spaniol nu permite angajarea unei urmăriri penale pentru acest tip de infracţiune pentru sume mai mici de 120.000 de euro, a reamintit ministerul public.

"Avocaţii mei se ocupă de acest caz şi sper ca acest lucru să se rezolve cât mai rapid posibil", a reacţionat Marcelo după egalul Realului cu Tottenham (1-1) din Liga Campionilor.

Pe lista fotbaliştilor cu probleme cu fiscul se află, după cum se cunoaşte, vedeta Barcelonei Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid.