Portughezul, care a primit acest premiu pentru a patra oară în carieră, i-a devansat pe marele său rival de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, şi francezul Antoine Griezmann. Deşi a fost printre cei trei finalişti pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului, atacantul lui Atletico Madrid, golgheterul Euro 2016, nu a fost inclus în echipa ideală a anului trecut. Dintre cei 11 nu a lipsit, însă, Ronaldo.

"Aşa cum am spus deja de multe ori, anul trecut a fost unul de vis. Real Madrid a câştigat Liga Campionilor, iar Portugalia a câştigat Campionatul European. Sunt foarte mândru şi fericit. Le mulţumesc colegilor mei pentru un an incredibil", a declarat Cristiano.

Înainte de trofeul acordat de forul mondial, lusitanul de 31 de ani a mai primit alte numeroase distincţii pentru performanţele reuşite în 2016. Astfel, Ronaldo a câştigat pentru a patra oară Balonul de Aur şi a fost desemnat fotbalistul anului în anchetele realizate de UEFA, World Soccer, FourFourTwo, The Guardian, ESPN, brand-ul Stefano, Goal şi Globe Soccer.

De asemenea, CR7 a fost desemnat sportivul european al anului, într-o anchetă a Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Sportivi (AIPS), în care i-a depăşit pe tenismanul britanic Andy Murray şi pe campionul mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg.

Carli Lloyd (Houston Dash) a cucerit trofeul acordat celei mai valoroase fotbaliste din lume în 2016. Americanca le-a depăşit pe nemţoaica Melanie Behringer (Bayern Munchen) şi brazilianca Marta (FC Rosengard).