Doar 4 game-uri s-a mers cap la cap în partida din turul 1. La 3-2 pentru ea, Monica a fructificat prima minge de break avută în set, pentru ca apoi să închidă manşa la "2", după prima minge de set.

Istoricul s-a repetat în setul secund, doar că la 2-2 sportiva care în 2008 reuşea finală la US Open a câştigat ea pe serviciul româncei. Jucătoarea din Slatina a revenit imediat pe tabelă, adjudecându-şi toate game-urile rămase de disputat până la final.

A fost a 8-a întâlnire directă dintre cele două sportive, sârboaica conducând la general cu 5-3. Totuşi, ultimele trei dispute au fost adjudecate de Monica.

În turul următor, Niculescu o va întâlni, în direct la Digi Sport, pe învingătoarea partidei Flipkens - Fourlis. Belgianca de 30 de ani e marea favorită a întâlnirii, adversara sa fiind beneficiara unui wildcard (la 17 ani, aceasta se află pe poziţia 423 în clasamentul WTA). "Sunt fericită să fiu la Hobart, întotdeauna îmi face plăcere să evoluez la acest turneu. Am avut un meci foarte greu cu Jankovic, care nu greşeşte nicio minge. Am încercat să rămân concentrată şi să lupt pentru fiecare punct. Trebuia să am o evoluţie bună pentru că Jelena este o jucătoare excelentă. Cred că m-am descurcat foarte bine. Condiţiile de joc nu au fost cele mai bune, din cauza vântului, dar mă bucur că am reuşit să mă calific în turul doi. Vreau să mulţumesc şi publicului care a venit astăzi să urmărească meciul. Oamenii au fost mereu foarte drăguţi şi vin să vadă meciurile mele, aşa că încerc să vin aici în fiecare an (e la a 8-a participare), să mă simt bine", a spus Niculescu, la final.