Maria Şarapova se întoarce în tenis, la un turneu pe care l-a câştigat de trei ori până acum

Maria Şarapova se întoarce în tenis, la un turneu pe care l-a câştigat de trei ori până acum
Sursa: gsp.ro Foto: gsp.ro 10.01.2017 21:41
Jucătoarea de tenis Maria Şarapova îşi va face revenirea în circuitul profesionist WTA la turneul feminin de la Stuttgart, pe 26 aprilie 2017, după suspendarea de 15 luni pentru dopaj dictată de Agentia Mondială Antidrog.

Rusoaica, în vârstă de 29 de ani, fost număr unu mondial, a primit iniţial o pedeapsă de doi ani, în martie 2016, după ce a fost depistată pozitiv la un control de rutină, cu substanţa denumită meldonium.

Ulterior, în octombrie, în urma recursului făcut de sportivă, i s-a redus suspendarea la un an şi trei luni. Şarapova, care are ca sponsor principal compania Porsche, se va întoarce în tenis fără a fi inclusă în clasamentul WTA şi a avut nevoie de un wild-card din partea organizatorilor de la Stuttgart, pentru a putea intra pe tabloul principal.

”Nu aş fi putut fi mai fericită. Joc primul meu meci de revenire în circuit la unul dintre turneele mele favorite. Abia aştept să-mi văd fanii minunaţi şi să fac din nou ceea ce îmi place”, a spus jucătoarea din Rusia.

Şarapova, care este câştigătoare a 5 turnee de Grand Slam (Roland Garros - 2, Australian Open, Wimbledon si US Open - 1), a triumfat de trei ori consecutiv în competiţia de tenis de la Sttutgart din Germania, din 2012 şi până în 2014. Rusoaica a jucat ultimul său meci din circuitul WTA la Melbourne, în ianuarie 2016.

Ştiri NON-STOP