Atletul  în vîrstă de 25 de ani a fost inclus în componenţa echipei olimpice a Republicii Moldova, după ce prima arceditare i-a fost acordată bălţeanului Alexandr Şpac, concurent la categoria 77 de kilograme.

Discipolul antrenorului emerit Sergiu Cretu areî in palmares medalii obţinute la campionatele continentale din anii precedenţi, Pe lingă ocupaţiile cu sportul preferat, susţine masteratul concomitent la doua instiţutii, USEFS şi USM.

“Participarea la Jocurile Olimpice constituie visul fiecărui sportiv. Este, de fapt, rezultatul muncii comune a antrenorului şi atletului respectiv, dar şi a eforturilor depuse de către Federaţie.  Sunt bucuros pentru această susţinere şi onoare de a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio 2016” a declarat pentru olympic.md Serfgei Cechir, care este decis  să devină după încheierea carierei sale sportive  antrenor de haltere.

A avut loc ultima şedinţă a Comitetului Executiv al CNOS în ajunul deplasării lotului olimpic la Jocurile Olimpice de la RIO 2016.

Membrii Executivului au aprobat componenţa delegaţiei oficiale a Republicii Moldova, care va număra 21 de sportivi şi sportive, concurenţi la 8 discipline sportive, atletism, nataţie, canoe, taekwondo WTF, lupte, haltere, judo şi tir cu arcul. Membrii delegaţiei vor fi echipaţi cu echipament sportiv, de paradă şi de concurs.