Mai exact, în conformitate cu noua regulă, doar căpitanul unei echipe va mai avea voie să-i vorbească arbitrului în timpului unui meci, iar centralul va trebui să poarte discuţii doar cu căpitanul. Regula ar putea fi introdusă ca urmare a vociferărilor tot mai dese ale fotbaliştilor în timpul partidelor de fotbal, conform fostului mare internaţioal olandez.

"Sunt foarte mulţi jucători care se plâng pe durata unui meci. Sunt sigur că fotbaliştii ar putea să aibă un comportament mai bun şi ne gândim să facem câteva modificări în această direcţie. Putem învăţa de la orice sport, iar orice sport poate învăţa de la noi, dar mai întâi trebuie să se confrunte cu problema", a spus Van Basten, conform BT Sport.

În campionatul Angliei, arbitrii au fost împuterniciţi să acorde cartonaşe roşii jucătorilor care îi confruntă vehement în timpul jocurilor. "Asta este ceea ce trebuie să facem pentru a ajuta arbitrii. Există o mulţime de emoţii în timpul unui joc, iar asta este bine, dar trebuie controlate", a conchis Van Basten, conform sursei citate.