Un sinucigaş şi-a detonat încărcătura de explozibil pe care o avea asupra sa în momentul în care mai mulţi militari erau adunaţi pentru a-şi ridica solda lunară într-o bază din nord-estul Adenului, a precizat un responsabil militar.

Atacatorul s-a amestecat printre mulţimea de soldaţi în baza al-Solban, situată în cartierul al-Arish, înainte de a comite atentatul, a precizat el.
Atentatul de duminică vine la opt zile după un atac similar la 10 decembrie, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi soldat cu 48 de morţi în rândul unor soldaţi adunaţi de asemenea să îşi încaseze solda.

Joi, reţeaua Al-Qaida din Yemen s-a distanţa de atentatul de la 10 decembrie, spunând că SI este un grup „deviant” care încearcă „să răspândească discordie” între triburi şi Al-Qaida.

Al-Qaida şi Statul Islamic au profitat de haosul cauzat de război în Yemen pentru a-şi înmulţi acţiunile, în special împotriva forţelor guvernamentale.
Acestea din urmă, susţinute din martie 2015 de o coaliţie arabă sub comandament saudit, se luptă atât cu rebelii houthi, care controlează o parte din teritoriu, inclusiv capitala Sanaa (nord), cât şi cu grupări jihadiste bine implantate în sudul şi sud-estul Yemenului.