Celula teroristă respectivă, compusă din doi pakistanezi, un sirian şi un sudanez, a planificat un atentat cu maşină capcană într-una din parcările stadionului din Jeddah, în ziua meciului dintre selecţionatele Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2018, disputat pe 11 octombrie.

Ministerul saudit de Internet a precizat, într-un comunicat, că cei opt jihadişti din cele două celule teroriste au fost arestaţi.

Membrii primei celule, cu baza în provincia Chaqra (centrul ţării) erau patru saudiţi, a indicat purtătorul de cuvânt al ministerului. Această celulă primea ordine de la un conducător al organizaţiei Stat Islamic în Siria şi vroia să vizeze forţele de securitate din capitala Ryad, la Tabouk (nord-vest) şi în estul regatului, a adăugat oficialul saudit.

Alţi şase saudiţi au fost arestaţi şi sunt anchetaţi, fiind bănuiţi de legătură cu celula respectivă, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Arabia Saudită este membră a coaliţiei internaţionale care, sub conducerea Statelor Unite, luptă împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic, în Siria şi Irak.