Halterofilul a fost prins cu substanţe interzise la Campionatele Europene din Georgia, din primăvară, competiţie la care a urcat pe podium, cucerind o medalie de bronz, la proba de aruncat a categoriei de 94 de kilograme, însă moldoveanul va pierde medalia câştigată în capitala Georgiei, după ce va fi descalificat. 

Cîrîcu a fost depistat pozitiv la un test antidoping cu substanţa methenolone la competiţiile continentale. Moldoveanul mai avea în palmares două medalii de aur şi una de argint la continentale, obţinute la ediţia din 2012, cât şi trei medalii de argint la cea din 2011. Halterofilul va avea dreptul de a reveni în sportul de performanţă în 2023.

La Jocurile Olimpice de la Londra, Moldova a cucerit două medalii de bronz, prin Cîrîcu şi Cristina Iovu. Ulterior, Iovu a decis să abandoneze Moldova pentru a reprezenta Azerbaidjanul, dar a fost şi ea suspendată tot pentru dopaj, pentru doi ani, începând cu 19 iunie 2013, astfel încât va reveni curând în competiţie.

Halterofilii moldoveni au umbrit sportul naţional în ultimul timp. Andrei Bîrca a fost suspendat anul trecut, iar în 2013 Gheorghe Cernei şi Alexandru Şpac au fost găsiţi dopaţi cu substanţe interzise. 

În 2012, la Gala Ministerului Tineretului şi Sportului, Cristina Iovu a primit titlul de cea mai bună sportivă, iar cel mai bun sportiv a fost declarat Anatol Cîrîcu.