Sârbul este ultimul jucător ajuns în sferturi la Wimbledon. Luni, numărul 1 mondial a pierdut primele două seturi în faţa lui Kevin Anderson, dar a revenit formidabil şi a egalat situaţia, înainte ca meciul să fie întrerupt din cauza întunericului.

Disputa cu sud-africanul care a reuşit peste 30 de aşi a fost reluată marţi, iar Nole a tranşat-o într-un set decisiv spectaculos.

Djokovic a reuşit break-ul la 5-5, dar liderul mondial a avut emoţii când a servit pentru meci. Anderson a avut 30-0 pe serviciul sârbului, însă campionul en-titre nu a mai cedat niciun punct până la final.

"Kevin a servit excepţional, iar acesta a fost unul dintre cele mai dificile meciuri de care am avut parte la Wimbledon de-a lungul carierei. Au fost momente în care am fost neajutorat la retur. Era foarte dificil să îi citesc serviciul", a declarat Djokovic, la finalul meciului.

"Am fost condus cu două seturi, iar faptul că am reuşit să revin îmi oferă satisfacţie şi încredere pentru următoarea provocare", a adăugat liderul mondial.

Djokovic îl va întâlni în sferturi pe Marin Cilic, în faţa căruia a câştigat până acum toate cele 12 meciuri directe.