Preşedintele interimar Eduard Ciobanu a prezentat raportul de activitate a asociaţiei din ultimii 4 ani, iar Grigore Cerneac a prezentat raportul Comisiei de Cenzori. Ulterior s-a procedat la alegerea noii echipe care va conduce forul reprezentativ al jurnaliştilor sportivi, Eduard Ciobanu fiind reconfirmat preşedinte. Componenţa Executivului a fost schimbată în totalitate, prin cooptarea cronicarilor Vitalie Maistru, Irina Coreachina, Sergiu Carauş, Iurie Opincă, Ion Buga şi Vitalie Hadei. 

EDUARD CIOBANU, preşedinte APSM:
Mă bucur că Comitetul Executiv este alcătuit din persoane tinere, dornice de afirmare, dornice de rezultate în afirmarea presei sportive.
Ce ţine de obiective, cre3d că sunt îndrăzneţe-atragerea unor parteneri generali ai APSM, desfăşurarea Olimpiadelor tradiţionale, a seminarelor pentru presa sportivă, iniţierea unui concurs pentru tinerele talente. Sper ca în viitorul apropiat să avem filiale ale Asociaţiei şi în teritoriu.
Anul acesta Olimpiada Mondială a presei sportive va avea loc în Muntenegru. La moment nu vă pot spune dacă vor fi delegaţi din partea Moldovei. Cred că Moldova trebuie să participe la acest proiect.

IVAN GONCEARUC, jurnalist spotiv:
Vreau să încep cu aceea că îl felicit pe Eduard Ciobanu cu alegerea în primul mandat deplin de preşedinte al Asociaţiei presei Sportive. Am vorbit aici şi despre planurile asociaţiei pentru următorii patru ani, inclusiv financiare, planuri, sunt proiecte de viitor, foarte interesante.
Sunt încrezător că vom creşte numărul de probe la Olimpiada presei sportive, vom avea şi o finanţare mult mai bună. 

IRINA COREACHINA, jurnalistă sportivă:  
Sunt foarte bucuroasă că am fost cooptată în executiv. Este o mare responsabilitate. Consider că femeile trebuie să fie parte a jurnalisticii sportive. Vreau mult ca domnişoarele să practice sportul şi împreună să dezvoltăm sportul feminin. Vreau ca asociaţia presei sportive să se dezvolte, să se afirme pe arena internaţională. Este foarte important ca la noi să se organizeze cursuri pentru ziariştii sportivi, să se organizeze seminare, să facem schimb de experienţă. 

VITALIE MAISTRU, jurnalist sportiv:
Pentru mine este o nouă responsabilitate, pentru că nu am activat în astfel de organizaţii. Este o onoare pentru mine. Voi depune efort pentru a ajuta Asociaţia Presei Sportive să-şi îndeplinească obiectivele. Sper că voi reuşi să găsesc limbăp comună cu restul colegilor, care au fost nominalizaţi pentru executivul APSM, sper să îndeplinim obiectivele. Sper să reuşim să aducem noi proiecte pentru asociaţie în aşa fel încât toţi membrii asociaţiei să profite de ele. Un alt moment, pe care sper să-l implimentăm, ar fi discuţiile cu oamenii de sport din Moldova, care sunt destul de ,,închişi” în anumite situaţii şi atunci când le adresezi o întrbare un pic mai incomodă, încearcă să evite camerele sau cel puţin, să evite jurnaliştii.    

Reuniunea presei sportive a culminat cu un moment emoţionant, premierea laureaţilor Olimpiadei jurnaliştilor sportivi, care a inclus 11 probe. Cristina Vasilianov a înmânat celor mai activi ziarişti premii pentru promovarea culturii fizice şi a sportului, iar colegului nostru, jurnalistului Mihai Burciu, i-a înmânat Diploma de masterat în gestiunea organizaţiilor sportive MEMOS a Universităţii de la Barcelona, Spania.

MIHAI BURCIU, jurnalist:
Doresc să-l felicit pe noul şi vechiul preşedinte al Asociaţiei Presei Sportive. Chiar dacă în trecutul mandat a fost interimar, sunt convins că a făcut o treabă bună pentru presa sportivă, pentru cominitatea noastră. Cred că va avea mare succes în acest mandat, în special, pentru că cu toţii cunoaşteţi, că susţin sportul feminin, cooptarea Irinei Coreachin în Comitetul Executiv cred că  este ,,asul din mânecă”. Îmi voi da şi eu toată dăruirea pentru crearea unui departament ,,femeea şi presa sportivă”, pentru a atrage mai multe domnişoare şi doamne să nu plece către alt fel de jurnalism, cum este cel social-politic, dar să vină în jurnalismul sportiv. Felicit noua echipă şi să aibă doar succes.

Campioni la cele 11 probe, incluse în programul ediţiei a 15-a a Olimpiadei Presei Sportive, au devenit jurnaliştii Pavel Brădescu la baschet, Vadim Carauş la tenis, Sergiu Carauş la fotbal, Ivan Capsamun la tenis de masă, Ion Robu la jocul de dame, Sergiu Busuioc la nataţie. Tot pe primele locuri s-au clasat Anatol Pâtov la şah, Dumitru Plămădeală la badminton, Efim Ignat la bowling şi Stas Cernavca la biliard. Colegul nostru Vadim Iutiş a devenit campion la proba de tir pentru al doilea an consecutiv. Noua conducere a Asociaţiei presei Sportive din Moldova planifică includerea şi a altor discipline în programul Olimpiadei jurnaliştilor sportivi din Moldova.