Vârful venit chiar de la trupa lui Ancelotti s-a revanşat două minute mai târziu, când a marcat cu poarta goală, după un şut puternic al lui Tevez, respins greu de Casillas.

Real iese la joc şi prima ocazie îi aparţine lui Kroos, care îl pune la lucru cu un şut puternic pe Buffon. Ronaldo primeşte apoi o pasă în spatele apărării piemontezilor, dar şutul său în diagonală nu prinde spaţiul porţii.

Lusitanul s-a revanşat în minutul 27, atunci când a profitat de o greşeală a apărării gazdelor şi a marcat al 13-lea gol cu capul în UEFA Champions League, după o centrare perfectă a lui James Rodriguez. Columbianul o putea aduce în avantaj pe Real înainte de pauză, dar a lovit bara din câţiva metri.

Carlos Tevez a pornit la contraatac în minutul 56 şi a fost oprit în careu prin fault de Carvajal. Tot el a executat penalty-ul şi a ajuns la cota 7 în acest sezon.

Rezerva Llorente a fost la un pas să dea lovitura pe un final dominat copios de Real: Pirlo a executat o lovitură liberă şi atacantul a reluat cu capul din careul mic, dar l-a luat la ţintă pe Casillas.

S-a terminat 2-1 pentru gazde, care au acum prima şansă la calificarea în finală, performanţă pe care nu au mai reuşit-o de 12 ani, atunci când au ajuns în ultimul act tot după o dublă cu Real Madrid.