Bournemouth este a doua formaţie care a promovat în Premier League, după ce în weekend, Watford şi-a câştigat dreptul de a evolua în prima ligă din Anglia. Echipa pregătită de Eddie Howe a acumulat 87 de puncte şi e la trei lungimi în faţa lui Middlesbrough. Chiar dacă pierde în ultima etapă, Bournemouth are un golaveraj superior şi e sigură că va juca în Premier League în stagiunea 2015/2016.

Performanţa este cu atât mai importantă pentru echipa de pe ”Goldsands Stadium” cu cât în urmă cu cinci ani Bournemouth evolua în League Two (a 4-a divizie din Anglia), iar în întreaga istorie nu a jucat niciodată nici măcar un baraj de promovare în elita fotbalului englez.
Cei mai cunoscuţi jucători din formaţia lui Eddie Howe sunt portarul polonez Artur Boruc şi atacantul jamaican, Kenwyne Jones. Ambii au jucat însă sub formă de împrumut la Bornemouth, goalkeeperul fiind cedat de Southampton în timp ce atacantul aparţine de Cardiff City. 

În cei peste 100 de ani de existenţă, nume grele din fotbalul englez au îmbrăcat tricoul lui Bournemauth. Rio Ferdinand a jucat 11 meciuri pentru echipa nou promovată în Premier League, Jermain Defoe şi-a trecut în cont 31 de apariţii şi 19 goluri în timp ce Harry Redknapp şi-a început cariera de antrenor la Bournemouth, unde în nouă ani a stat pe bancă în 464 de meciuri.