Meciul a avut loc la Complexul Sheriff din Tiraspol şi făcut parte din etapa a 20-a din Divizia Naţională.

Tiraspolenii s-au impus clar, scor 3-0, în faţa unei echipe chişinăuiene care nu se regăseşte în anul 2015, după ce a pierdut pe teren propriu partida cu Milsami, scor 0-2, din etapa precedentă.

Campionii în exerciţiu au deschis scorul în debutul jocului, minutul 3, prin Mendes. Cavalcante, din penalty, după un sfert de oră de joc a dublat avantajul gazdelor. Scorul final de 3-0 a fost stabilit de Dupovac pe finalul primei reprize.

În perioada de pregătire din iarnă, viespile au avut un cantonament în Turcia, în timp ce zimbrii s-au pregătit la propria bază de la Chişinău.

În meciurile directe, cele două formaţii, între toate competiţiile interne, au disputat 68 de partide. Tiraspolenii au câştigat 37, zimbrii 14, iar alte 17 s-au încheiat la egalitate.

Sheriff are în palmares 13 titluri de campioană naţională, 7 cupe naţionale, 4 supercupe şi 2 cupe CSI.

Zimbru a devenit de 8 ori campioană naţională, a câştigat 6 cupe, o supercupă şi a jucat o finală a Cupei CSI.

Următoarea rundă, de Ziua Internaţională a Femeii, Sheriff va juca cu Academia, iar Zimbru cu Dinamo-Auto.

Suporterii echipei Zimbru nu au avut acces în tribune la derby-ul Moldovei contra formaţiei Sheriff. Clubul din capitală a primit o scrisoare semnată de Directorul formaţiei Sheriff, Vaja Tarknişvili, în care se stipulează că în conformitate cu Regulamentul Campionatului de fotbal al Moldovei, punctul 20, grupurile Oastea Fiară şi Ultra Boys, ale clubului Zimbru, sunt interzise în incinta Complexului Sheriff.