50 de mii de dolari urmau să fie repartizaţi între fotbalişti şi vicepreşedintele FMF Ion Testemiţanu, a declarat Bogdan Zumbreanu, şeful direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

FC Dacia a reacţionat după ce vicepreşedintele Ruslan Kmit a fost reţinut de CNA: „Stranii devin şi acţiunile de intimidare, care, după părerea noastră, sunt organizate şi pentru a distrage atenţia societăţii civile de la adevăratele scandaluri de corupţie privind dispariţia miliardelor din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Scandaluri, în rezultat în care bugetul de stat al Republicii Moldova a fost prejudiciat cu câteva miliarde de lei. Acest fapt nu se ştie din ce cauză a fost uitat şi toţi au început să se intereseze ce se întâmplă cu Dacia”, se arată într-un comunicat al clubului.

Şase persoane au statut de bănuit în dosarul iniţiat de Centrul Naţional Anticorupţie pentru dare de mită, spălare de bani şi manipularea unui eveniment sportiv. Este vorba de doi cetăţeni din Singapore, care au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile.