„Tu ştii ce face Guvernul tău?” – campanie naţională pentru promovarea datelor deschise

„Tu ştii ce face Guvernul tău?” – campanie naţională pentru promovarea datelor deschise
Sursa: jurnal.md Foto: bonuscursos.com 08.03.2018 20:42
De Ziua Internaţională a Datelor Deschise, Cancelaria de Stat, Centrul de Guvernare Electronică şi Fundaţia „Youth Development for Innovation” au lansat campania naţională pentru promovarea datelor deschise, cu genericul „Tu ştii ce face Guvernul tău?”. În acest mod vor să încurajeze autorităţile să asigure accesul deschis la date, pentru a spori nivelul de încredere al cetăţenilor în instituţiile publice. 

O guvernare deschisă înseamnă acces liber la informaţii. Este ideea campaniei care se va desfăşura în perioada martie - mai 2018, dedicată promovării datelor guvernamentale printre utilizatori.

Şi Fundaţia „Youth for Innovation” dezvoltă multiple proiecte de instruire a tinerilor cu obiectivul de a asigura digitalizarea ţării. De această dată, au venit cu iniţiativa de a organiza un eveniment în care circa 100 de tineri, din diverse domenii, vor lucra în echipe la crearea unor aplicaţii şi concepte de promovare, accesare şi utilizare a datelor deschise.

Cele mai ingenioase proiecte vor fi premiate.

Ziua Mondială a Datelor Deschise este celebrată de şapte ani consecutiv, fiind o iniţiativă a statelor care îşi doresc o guvernare transparentă, eficientă şi deschisă pentru cetăţenii săi, dezvoltată pe baza noilor tehnologii informaţionale. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI