Aşa-numita felicitare conţine fotografiile mai multor persoane care de-a lungul anilor au făcut declaraţii împotriva lui Vladimir Plahotniuc. Unii dintre ei s-au ales cu dosare, care ulterior au fost calificate de către mai mulţi europarlamentari şi organizaţii internaţionale drept politice, iar alţii au fost deposedaţi de bunuri şi persecutaţi. Persoanele cu pricina l-au acuzat pe Plahotniuc de furtul miliardului, de acapararea instituţiilor statului şi au deconspirat mai multe scheme infracţionale care ar fi fost puse la cale de către şeful PD.

După instalarea bannerului, în preajmă a fost văzut un activist PD, Roman Leşan. Potrivit informaţiilor de pe site-ul acestei formaţiuni, el este vicepreşedintele organizaţiei de tineret a PD din sectorul Botanica al capitalei. Pe reţelele de socializare, acesta are mai multe fotografii alături de colegii săi de partid, dar şi de şeful formaţiunii, Vladimir Plahotniuc. Leşan a postat ulterior pe Facebook un video şi poze, în care se arată amuzat de panou.  

Totodată, doi angajaţi ai trustului General Media Group, ce îi aparţine lui Plahotniuc, care filmau bannerul, au luat-o la fugă când au văzut că o echipă a Jurnal TV îi filmează la rândul ei.

Imediat după instalarea panoului, un site cunoscut pentru ştirile false pe care le distribuie a scris despre acest gest şi a ataşat postarea lui Leşan. Contactat de Jurnal TV, Roman Leşan a refuzat să facă declaraţii la telefon. El a solicitat să-i fie expediate întrebările în scris, pe o reţea de socializare. Acesta ne-a spus că apare în imaginile de mai sus deoarece a trecut luni după amiază prin faţa sediului Jurnal TV pentru că ar lucra în zonă. A refuzat însă să ne spună unde anume munceşte. Roman Leşan a mai declarat că nu a văzut cine a instalat panoul. Menţionăm că, la briefingul care a avut loc marţi la amiază la sediul PD, în sală a fost prezent şi Leşan. El a afirmat că a trecut pe la partid pentru că ar contribui la pregătirea activităţilor dedicate zilei de 8 martie şi, dacă tot era acolo, a ţinut să asiste şi la briefingul susţinut de către şeful său, Vladimir Plahotniuc.

Conducerea Jurnal TV califică astfel de gesturi drept ieşiri disperate ale unor persoane care sunt afectate de activitatea postului nostru. „Înţelegem că ceea ce facem nu trece neobservat, astfel că vom continua în acelaşi mod”, se mai spune în declaraţie.

„ Autorităţile deţin toate informaţiile despre sursele de finanţare şi provenienţa veniturilor Jurnal TV. Dacă erau ilegalităţi în această privinţă, demult erau emise pretenţii. Insinuările disperaţilor nu au vreun sprijin faptic, totul fiind doar nişte aberaţii”, se menţionează în declaraţia Jurnal TV.

Amintim că un caz similar a avut loc la începutul lunii noiembrie, după difuzarea interviului în care killerul Vitalie Proca a afirmat că Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov. Atunci, interlopul Valeriu Halupa a venit în faţa postului nostru de televiziune şi a înregistrat un mesaj video. Directorul Jurnal TV, Val Butnaru, a calificat acest gest drept o metodă de intimidare a angajaţilor postului.