Paznicul care a agresat echipa Jurnal TV la poarta omului de afaceri Luncaşu, amendat cu 1.500 de lei

Paznicul care a agresat echipa Jurnal TV la poarta omului de afaceri Luncaşu, amendat cu 1.500 de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.03.2018 20:26
Paznicul care a sărit ieri cu lopata asupra unei echipe a Jurnal TV, la poarta afaceristului Iuri Luncaşu, va fi... premiat pentru asemenea ispravă. Asta a promis Florentin Grabovski, bărbatul care s-a prezentat drept şeful pazei lui Luncaşu şi, mai nou, consilier al acestuia. Între timp, pe numele paznicului bătăuş a fost întocmit un proces-verbal, individul fiind amendat cu 1.500 de lei, ne-a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei, Natalia Stati.

Incidentul a avut loc în timp ce echipa de filmare a Jurnal TV se afla în exerciţiul funcţiunii, în preajma casei omului de afaceri Iuri Luncaşu, un apropiat al oligarhului Plahotniuc. Devotamentul paznicului, care a tăbărât cu lopata asupra reporterilor, este aplaudat de către Florentin Grabovski.

Florentin Grabovscki nu este un simplu şef al pazei. Potrivit informaţiilor făcute publice, el este un adorator al cailor de rasă, organizând competiţii de hipism.

Imediat după incidentul din faţa casei lui Iuri Luncaşu, membrii mai multor organizaţii media au solicitat autorităţilor să reacţioneze şi să tragă la răspundere persoanele vinovate de agresiune. Cazul a fost înregistrat la poliţie, iar rezultatul anchetei va fi făcut public în 30 de zile. Pe numele paznicului bătăuş a fost întocmit un proces-verbal. El a fost amendat cu 1.500 de lei. În contextul relaţiilor lui Iuri Luncaşu cu şeful PD, Vladimir Plahotniuc, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, ne-a declarat că nu-l cunoaşte pe afaceristul Luncaşu şi nu ştie dacă acesta este sau nu un apropiat al şefului PD. Totodată, el a precizat că este împotriva atacurilor asupra presei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI