Tot de intervenţia pompierilor a fost nevoie şi în localitatea Bâc a municipiului Chişinău, unde un autobuz de rută a derapat în pantă.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de urgenţă al MAI, pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în total în 16 situaţii de risc pentru deblocarea şi tractarea mijloacelor de transport. Lucrările au avut loc pe traseele şi drumurile locale din raioanele Ungheni, Căuşeni, Anenii Noi, Soroca, Ialoveni, Nisporeni, Cahul, municipiile Bălţi şi Chişinău, dar şi UTA Găgăuzia.

Pe parcursul nopţii salvatorii şi pompierii au patrulat cu tehnică de tracţiune sporită segmentele de drum dificile din partea de nord şi sud a ţării. Scopul acestora a fost de a debloca mijloacele de transport împotmolite şi de a monitoriza starea traseelor.

Conform Administraţiei de Stat a Drumurilor la lucrările de curăţare au fost implicate 454 unităţi de tehnică şi 620 persoane, fiind  împrăştiate 3748 tone de material antiderapant. Situaţia din ţară în continuare este strict monitorizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.