Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile vor scădea, astfel încât temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climatice.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetăţenii, în această perioadă, să ţină cont de avertizările meteo şi de indicaţiile autorităţilor. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde şi îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sunt atenţionaţi repetat să-şi echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul maşinii să ţină lopată, nisip şi lanţuri. În cazurile în care se vor pomeni pe drumuri cu circulaţie dificilă, până la venirea salvatorilor, sunt rugaţi să ţină motorul maşinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicaţii cu gaz de eşapament.

Mai mult, oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe porţiuni unde posibil vor atârnă crengi şi cabluri electrice, căzute din cauza depunerilor de lapoviţă, pentru a evita traumatismele. 

Mai mult, cetăţenii sunt îndemnaţi în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenţi şi să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel şi aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situaţiilor excepţionale, cu pericol pentru sănătate şi viaţă.

În caz de situaţii de risc, persoanele sunt rugate să apeleze serviciile de urgenţă.