„Iniţiativa care vine de la Partidul Democrat de a construi câte o porţiune de drum în fiecare localitate eu o leg de alegeri. Intenţia – o să fie drumul acesta cam unde este situat biroul electoral. Omul când vine la alegeri, ultimii 200 sau 300 de metri să meargă pe asfalt. Deci, asta este miza, pentru că deseori oamenii vin la alegeri fără ca să fie pregătiţi cu ceva dinainte, cu anumite păreri. El vine şi poate să-şi schimbe părerea în drum spre alegeri, că s-a întâlnit cu Vasilică, cu Petrică şi-i schimbă opinia lui. Omul o să vadă că-i glod, că o să fie luna noiembrie, cred eu, decembrie şi când o să vadă că merge pe asfalt, el o să zică: „Ooo, iaca ce-i, d-apoi noi votăm pentru aceştia, uite ce bine ne ţin aceştia!”, a spus Alexei Busuioc.

„E interesant când au să vină acum partidele politice, cui o să se adreseze, pentru că, practic, ţara nu mai există. Cine o să mai iasă să mai asculte poveştile astea? Pentru că într-adevăr la ţară oamenii care ar putea să asculte şi să pună nişte întrebări au plecat. A rămas numai sfera socialmente vulnerabilă şi aceia vin doar cu o singură întrebarea: „Pensia ne-o mărit sau nu”? Deci, forţa motrice a ţării este plecată. Chiar sînt curios cu cine o să vorbească?” Tinerii se duc şi au să plece în continuare, pentru că doar cu un drum asfaltat, acolo 100 de metri de asfalt sau un kilometru de drum de acesta de pietriş tu n-ai să poţi să ţii nişte tineri, fiindcă ei au nevoie de un salariu. Salariul la noi este mizer, pentru că este sub orice aşteptare, chiar nu poţi să trăieşti, ca primar vă spun”, a declarat primarul din Capaclia într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

​Însă cei rămaşi în ţară înţeleg foarte bine jocurile guvernării, susţine Alexei Busuioc.

„Dacă credeţi că la sat încă mai pot prosti oamenii, o mai fac şi ei aşa câteodată pe prostul, dar ei înţeleg foarte bine. Credeţi-mă. Sunt oameni care mai înţeleg chiar şi din sfera asta socialmente vulnerabilă. Oamenii înţeleg foarte bine ce se petrece în ţară”, a declarat Alexei Busuioc.

„Eu cred că de data asta o să le vină un pic mai greu. La foarte mulţi o să le vină greu să umble cu minciunile. Când o să se declanşeze atunci campania asta electorală, o să vedeţi o opoziţie, cred eu aşa. Ştiţi, nu ştiu de unde lucrul acesta s-a luat, dar oamenii s-au înrăit şi la sate. Chiar acolo unde tot timpul oamenii îs un pic mai retraşi, aşa mai rezervaţi, chiar şi acolo, la sate, oamenii s-au înrăit deja. Eu nu ştiu cum o să vină ei cu promisiunile, chiar nu ştiu”, a conchis primarul din Capaclia.