După ce premierul Filip a IGNORAT apelul mamelor care au reclamat corupţie şi incompetenţă în sistemul medical perinatal, astăzi a fost transmisă o nouă adresare către Guvern

După ce premierul Filip a IGNORAT apelul mamelor care au reclamat corupţie şi incompetenţă în sistemul medical perinatal, astăzi a fost transmisă o nouă adresare către Guvern
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.03.2018 12:19
După ce premierul Pavel Filip a ignorat apelul mamelor care reclamau corupţie, incompetenţă şi rele tratamente în sistemul medical perinatal, cele 98 de femei au venit cu o adresare repetată.

„Grupul de iniţiativă a trimis un apel repetat în adresa premierului, prin care cer organizarea unei şedinţe de evaluare a situaţiei existente în sistemul medical, a măsurilor întreprinse după depunerea declaraţiei, dar şi a impactului lor”, se arată într-un comunicat.

Astăzi se fac exact două luni de când a fost depusă o declaraţie la Guvern privind rele tratamente în sistemul medical perinatal.

Semnatarele, care nu au primit încă nici un răspuns din partea premierului, spun că vor insista atât cât va fi nevoie pentru a genera schimbări palpabile.

„Lipsa de reacţie este calificată de către grupul de iniţiativă drept o sfidare a legislaţiei, a bunului simţ şi o indiferenţă totală faţă de cazurile de încălcare a drepturilor cetăţenilor Republicii Moldova, plătitori de impozite şi votanţi”, mai spun mamele.

Amintim că pe 12 ianuarie curent, un grup format din 98 de femei au depus o declaraţie la Guvern prin care reclamă corupţie, incompetenţă şi rele tratamente în sistemul medical perinatal.

Iniţiativa a fost susţinută şi de câteva zeci de organizaţii neguvernamentale. Ulterior, alte peste 4 600 de persoane s-au solidarizat cu grupul de iniţiativă şi au semnat o petiţie online prin care au cerut un plan de acţiuni complex pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale perinatale.


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI