VIDEO

O mamă se plânge că la o grădiniţă din capitală se fură din alimentele pentru copii

O mamă se plânge că la o grădiniţă din  capitală se fură din alimentele pentru copii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.02.2018 21:56
O mamă se plânge că plăteşte meniul angajaţilor grădiniţei "Mărţişor" din Chişinău, şi nu pentru cel al copilului său. Femeia spune că a văzut în repetate rânduri cum diferite persoane pleacă de la lucru cu sacoşe pline cu mâncare. Directorul grădiniţei afirmă că nu cunoaşte nimic despre aceste nereguli, iar reprezentanţii Direcţiei municipale educaţie promit că vor iniţia o anchetă.

Femeia a început să filmeze toată scena, dar când cele două au observat-o, au încercat să-i ia telefonul din mână.

Nu este pentru prima dată când este martorul unei astfel de situaţii.

Femeia spune că din luna decembrie trecut achită cu aproximativ 100 de lei mai mult pentru alimentaţia copilului, iar acesta vine acasă la fel de flămând ca şi înainte.

Părintele mai spune că educatorii colectează câte 100 de lei, pentru aşa-numitul fond al grupei, şi alţi 50 de lei - pentru directoare.

Directoarea grădiniţei nu a fost de găsit la serviciu două zile, motivând că a fost la direcţie. Contactată telefonic, Lilia Zavadschi ne-a spus că referitor la problemele din grădiniţă părintele trebuia să se adreseze la ea, nu la presă. A refuzat să dea explicaţii şi metodistul instituţiei.

Şeful interimar al Direcţiei generale Educaţie, Tineret şi Sport ne-a spus că acest caz va fi investigat.

Costul pentru alimentaţia copiilor a fost majorat în baza unei decizii a Consiliului Municipal. Astfel, mâncarea pentru o zi costă aproximativ 29 de lei.

Şeful interimar al direcţiei a ţinut să menţioneze că în instituţiile de învăţământ sunt interzise colectările de fonduri de către angajaţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI