VIDEO

Un bărbat din Timişoara, victima unei escrocherii pe Facebook după ce s-a îndrăgostit de o cântăreaţă din RM

Un bărbat din Timişoara, victima unei escrocherii pe Facebook după ce s-a îndrăgostit de o cântăreaţă din RM
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.02.2018 18:13
Iubirea nu cunoaşte hotare, dar atunci când aceasta apare pe internet, lucrurile se pot termina rău uneori. Un timişorean a fost victima unei escrocherii pe Facebook, după ce s-a îndrăgostit nebuneşte de o „cântăreaţă” de muzică populară din Republica Moldova. Aceasta s-a dovedit a fi în cele din urmă un... bărbat. Escrocul nu doar că l-a minţit pe îndrăgostit timp de doi ani, folosind poze false, dar l-a şi lăsat fără 20 de mii de lei româneşti, echivalentul a 4.300 de euro. 

Povestea de „iubire” a început în februarie 2016, când cei doi au început să comunice pe reţeaua de socializare. Escrocul, un bărbat de 35 de ani, din Suceava, şi-a creat un cont fals şi s-a dat drept o cântăreaţă de muzică populară din Republica Moldova.

 I-a vorbit frumos timişoreanului şi l-a convins, timp de aproape doi ani, să-i trimită bani din când în când prin intermediul unui sistem de transfer rapid.

Mai mult, tot timpul găsea scuze ca să nu vorbească la telefon. Omul îndrăgostit a făcut atâtea transferuri bancare încât în final, când a tras linie, a constatat că i-a dat peste 20 de mii de lei româneşti. Când s-a săturat de scuzele găsite de aşa-zisa cântăreaţă, timişoreanul i-a propus să se întâlnească.

Suceveanul a refuzat, aşa că victima îndrăgostită a început să-şi pună tot mai multe întrebări. Într-un final, s-a dus la Poliţie, iar forţele de ordine au făcut cercetările care se impuneau. Aşa l-au găsit pe bărbatul de 35 de ani din Suceava, care a fost reţinut, pe 5 februarie, în urma unor percheziţii.

Poliţiştii au ridicat două telefoane mobile, o tabletă şi înscrisuri. Omul este acuzat de fraudă informatică şi riscă să stea ani buni la închisoare. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI