Termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova a fost MODIFICAT

Termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova a fost MODIFICAT
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.02.2018 16:01
Guvernul a aprobat înlocuirea subsistemului Viza cu Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor (SIGV), utilizat de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare.
 
Astfel, termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova a fost recalculat. Anterior ei aveau dreptul de şedere în ţară în decursul a 90 de zile, într-un termen de şase luni de la data primei intrări în ţară. Acum viza va fi valabilă 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.
 
O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În cazul când un solicitant este cunoscut pentru integritatea şi încrederea pe care o reprezintă, el va putea obţine viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitaţia eliberată de autoritatea compententă pentru străini.
 
Totodată, conform proiectului, solicitanţii vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova nu vor mai fi obligaţi să prezinte dovada asigurării condiţiilor de cazare, întrucât majoritatea solicitanţilor sunt şoferi de curse lungi, care înnoptează în maşina pe care o conduc.  
 
Accesarea şi autentificarea în SIGV se va face prin intermediul serviciului guvernamental MPass.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI