Solicitată să comenteze cele afirmate de către Simion Zadorojnîi, şefa Direcţiei Educaţie din Ştefan Vodă, Raisa Burduja, ne-a declarat că a fost numită în funcţie legal, printr-o decizie a Consiliului Raional. 

Totodată, inspectorul şcolar susţine că doar metodista coordonatoare a Direcţiei Educaţie a fost demisă din funcţie, ca pensionară, chiar dacă vârsta de pensionare au atins-o şi alţi cinci specialişti.

În acuzaţiile sale, Simion Zadorojnîi este susţinut de către consilierul raional Olga Ceapchi, potrivit căreia, elevii de la şcoala primară "Grigore Vieru" din oraşul Ştefan Vodă nu fac lecţii de o săptămână, problema fiind amplificată şi de o programă supraîncărcată.

Raisa Burduja ar fi abuzat de funcţia sa în gestionarea banilor publici. Potrivit lui Zadorojnîi, ea ar fi permis unui profesor de sport, care este soţul şefei adjuncte a Direcţiei Educaţie, să activeze fără a avea studiile necesare, iar acum ar evita să-i prezinte bonul de restituire a banilor primiţi drept salariu conform categoriei. 

În replică, Raisa Burduja a spus că metodista coordonatoare Lucia Bevziuc a fost concediată pentru că a atins vârsta de pensionare, iar ceilalţi angajaţi pensionari continuă să muncească pentru că nu le-ar fi expirat contractele. În privinţa profesorului de sport, Burduja a declarat că Inspecţia Financiară din raionul Căuşeni are toate documentele corespunzătoare şi că ea nu trebuie să-i prezinte lui Simion Zadorojnîi vreun bon de restituire a banilor. La întrebarea despre lipsa unor profesori, Raisa Burduja a răspuns că unul este în concediu medical, iar altul - în concediu pentru îngrijirea copilului. Ofiţerul de presă al Ministerului Educaţiei, Ion Mischevca, ne-a spus la telefon că se discută posibilitatea deplasării unei delegaţii în raionul Ştefan Vodă, pentru a se documenta la faţa locului.