Este vorba despre un specialist al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei municipiului Chişinău,  un registrator al Agenţiei Servicii Publice, dar şi trei directori ai unor companii din capitală, care ar fi beneficiat de serviciile funcţionarilor menţionaţi.

„Cei trei reprezentanţi ai agenţilor economici au fost documentaţi cum au oferit diferite sume de bani capilor grupului pentru ca aceştia să corupă funcţionarii din cadrul Direcţiei arhitectură şi Agenţiei servicii publice, în schimbul perfectării unor documente pentru recepţia finală a unor construcţii”, se arată într-un comunicat.

„Într-un caz, produs în noiembrie 2017, sunt menţionate trei încăperi din strada Alba Iulia, pentru procesul-verbal de recepţie finală a lucrărilor fiind plătită o mită de 1500 de euro. În alt caz, documentat tot în luna noiembrie 2017, unul dintre bănuiţi ar fi transmis unuia dintre capii grupului 2000 de lei şi 200 de euro, în avans, pentru întocmirea actelor de recepţie finală a unui imobil de pe strada Socoleni”, se mai arată în anchetă.

Amintim că săptămâna trecută, şapte persoane au fost reţinute într-un dosar de corupere, trafic de influenţă şi fals în acte publice.

Din cei 7 reţinuţi, 2 persoane se află în arest preventiv, în izolator, o persoană este cercetată în arest la domiciliu, iar alţi 4 învinuiţi au fost eliberaţi de procurori după ce au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei şi au oferit declaraţii importante anchetatorilor.