Pentru examinare au fost selectate 126 de tipuri produse lactate autohtone şi de import. Acestea au fost cumpărate din diferite magazine începând cu data de 28 noiembrie 2017, scrie logos-press.md.  

Potrivit rezultatelor, din toate produsele supusei expertizei, un sfert nu au trecut testul.

Cea mai mare cantitate de grăsimi de provenienţă străină o au produsele de la compania JLC. În majoritatea produselor sale, cantitatea de grăsimi vegetale depăşeşte normele admise.

În produsul „Brânză de casă” de la JLC 95,8% din grăsimi sunt de provenienţă străină, în brânza „Făguraş” – 93,2%, iar „Grăuncior” – 89,3%.

De asemenea, brânza „Fitness”, care conform etichetei grăsimi nu trebuie să existe, aceasta conţine de fapt 0,5%.
 
Expertiza a fost picată şi de o marcă de unt fabricat în Ucraina şi de unele produse de brânză, caşcavaluri şi lapte condensat din export. 

Vedeţi mai jos lista integrală: