Astăzi este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor; Ce spune legenda despre Sfântul Valentin

Astăzi este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor; Ce spune legenda despre Sfântul Valentin
Sursa: jurnal.md Foto: dhgate.com 14.02.2018 07:50
Milioane de oameni din întreaga lume îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală. Astfel, tinerii îşi spun în această zi mesaje de dragoste însoţite de cadouri simbolice sau trimit o felicitare unei iubiri secrete. De cele mai multe ori, îndrăgostiţii obişnuiesc să dăruiască persoanelor iubite diferite suvenire sub formă de inimă.

O legendă spune că împăratul roman Claudiu al II-lea ducea multe războaie, fapt pentru care majoritatea bărbaţilor romani refuzau să meargă în luptă şi rămâneau acasă cu soţiile şi copiii lor. Astfel, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători obligându-i astfel să meargă la război.

Valentin era un preot creştin şi credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. Acesta a căsătorit în secret numeroase cupluri, iar într-un final, Claudiu l-a găsit şi l-a arestat. Împăratul l-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman, dar Valentin a refuzat fiind condamnat la moarte.

Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi semnându-le "Adu-ţi aminte de Valentin al tău". Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie, anul 269 sau 270.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI