Update

Percheziţii la Primăria Chişinău în legătură cu un dosar penal

Percheziţii la Primăria Chişinău în legătură cu un dosar penal
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.02.2018 10:00
15:39
Update

Şapte persoane, printre care specialişti în domeniul construcţiilor, reţinute în cadrul percheziţiilor de la Primăria Chişinău

Şapte persoane, printre care specialişti în domeniul construcţiilor, au fost reţinute astăzi în urma unor percheziţii efectuate în sediile Primăriei capitalei, Serviciului cadastral teritorial (SCT) Chişinău şi la domiciliile suspecţilor.
 
Reţinuţii sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă şi riscă până la şapte ani de închisoare, dacă vor fi găsite vinovate.

„Din 2017 până în prezent, un grup de persoane a închiriat un birou în sediul Primăriei municipiului Chişinău, punând în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din raza Chişinăului în interesul unor persoane fizice şi juridice. Grupul era format din doi coordonatori, care s-au dovedit a fi capii schemei, şi mai mulţi specialişti în construcţii: experţi tehnici, proiectanţi, ingineri, diriginţi de şantier, care făceau parte din Comisia de recepţie finală a lucrărilor”, se menţionează într-un comunicat.

Potrivit informaţiilor, grupul ar fi perfectat actele de recepţie finală a construcţiilor, fără ca măcar să se deplaseze la faţa locului pentru a evalua lucrările. Toată afacerea se derula într-un singur birou din cadrul Primăriei, după care,  aceleaşi persoane mergeau la SCT Chişinău pentru a înregistra imobilele.

În acest dosar au fost documentate aproximativ 40 de cazuri în care grupul a legalizat construcţia unor imobile din capitală şi din suburbiile acesteia.

13:34
Update

Percheziţiile de la Primărie: Cinci persoane au fost reţinute

Cinci persoane au fost reţinute în cadrul percheziţiilor de la Primăria Chişinău.

La această oră, operaţiunea CNA continuă.
 

La Primăria Chişinău sunt desfăşurate mai multe percheziţii în legătură cu un dosar penal.

„În cadrul Direcţiei Arhitectură şi la Centrul de Informare şi Documentare se efectuează percheziţii în cadrul unui dosar penal. Percheziţiile sunt efectuate de CNA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Vadim Brînzaniuc.

Deocamdată nu se cunoaşte despre ce dosar penal este vorba.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI