VIDEO

Localnicii din Verejeni nu pot circula pe drumul din sat din cauza craterelor imense

Localnicii din Verejeni nu pot circula pe drumul din sat din cauza craterelor imense
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.02.2018 21:32
Oamenii din satul Verejeni, raionul Teleneşti, vor să-l acţioneze pe primarul localităţii în judecată. Ei spun că le-a ajuns cuţitul la os. Satul nu-i luminat cum se cuvine, de ani de zile, iar acum a mai apărut o problemă, care le pune viaţa în pericol. Totul din cauza drumurilor stricate, pe care nu poţi merge nici ziua, nici noaptea. Lumea dă vina pe alesul local, membru al Partidului Democrat, care nu duce lucrul la bun sfârşit. Primarul afirmă că este la curent cu situaţia din sat, dar neagă orice acuzaţie.

Sătenii din Verejeni se plâng că nu pot să iasă din casă, mai ales noaptea, deoarece pe drum s-au format nişte cratere imense. Problema a apărut încă de la începutul lui septembrie, când au fost astupate şanţurile unui sistem de canalizare. Nu s-a făcut lucrul calitativ, iar din cauza umezelii pământul s-a surpat. Astfel că drumurile s-au făcut numai găuri, spun sătenii.

Cel mai greu este noaptea, spun oamenii. Aşa cum în sat lipseşte o iluminare stradală, uşor poţi să cazi într-o groapă.

Noroiul este o altă bătaie de cap. După topirea zăpezii, drumurile se transformă în băltoace cu glod. Oamenii trebuie să schimbe două perechi de încălţăminte pentru a ajunge cu copiii lor la şcoală ori grădiniţă.

Sătenii au cerut primarului să se implice, însă fără rezultat.

Primarul Ştefan Bârcă, fiind la al doilea mandat, susţine că ştie care e problema satului. El promite că va lua măsuri în cel mai scurt timp.

Oamenii din Verejeni au semnat o petiţie în speranţa că autorităţile vor reacţiona, iar dacă nu, ameninţă că il vor ataca în judecată pe primarul Ştefan Bârcă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI