Legea privind aşa-numita securizare a spaţiului informaţional a intrat astăzi în vigoare

Legea privind aşa-numita securizare a spaţiului informaţional a intrat astăzi în vigoare
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.02.2018 13:26
Legea privind aşa-numita securizare a spaţiului informaţional, care prevede mai multe modificări operate la Codul Audiovizualului, a intrat astăzi în vigoare. Noul act normativ publicat în Monitorul Oficial pe 12 ianuarie a oferit posturilor TV 30 de zile pentru a-şi racorda serviciile de programe la noile norme audiovizuale.

Documentul prevede limitarea emisiunilor informativ-analitice, retransmise de radiodifuzorii din Moldova, dar care provin din ţările care nu sunt membre ale Uniunii Europene, din SUA, Canada, precum şi cele care nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Legea stabileşte şi sancţiuni pentru radiodifuzorii care vor încălca noile reguli -  între 40 şi 70 de mii de lei, între 70 şi 100 de mii de lei pentru repetarea încălcărilor, dar şi anularea licenţelor după aplicarea graduală a sancţiunilor.

Iniţiativa promovată de PD ca măsură împotriva propagandei ruseşti a stârnit controverse atât în rândul opoziţiei, cât şi a experţilor media, în condiţiile în care însuşi şeful acestui partid, oligarhul Vladimir Plahotniuc, retransmite în Republica Moldova principalul post de propagandă al Kremlinului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI