În această sală de clasă a şcolii primare din Ţepilova vor fi instruiţi cinci copii, iar un profesor va preda toate materiile. 

În acelaşi timp, părinţii l-au luat la rost pe şeful Direcţiei de Învăţământ a raionului Soroca. Asta deoarece odată cu redeschiderea şcolii din sat, copiii lor, care studiază la două licee din oraşul Soroca, nu mai beneficiază de transport pentru a ajunge la ore.

Astăzi, elevii s-au pornit pe jos la cele două licee din oraşul Soroca. Ei au ajuns cu întârziere la ore, fiind preluaţi de un alt microbuz şcolar.

Totodată, părinţii nu vor să-şi trimită copiii la şcoala din sat pentru că aceştia vor trebui să înveţe împreună cu elevi de diferite vârste.

Părinţi mai spun că la Direcţia de Învăţământ Soroca ar fi ajuns cereri cu semnătura lor, în susţinerea redeschiderii şcolii din sat, pe care aceştia nu le-ar fi semnat. 

Directoarea şcolii din Ţepilova şi profesoara acuzată de părinţi nu au fost de găsit la locul de muncă pentru a comenta învinuirile.

Instituţia de învăţământ din acest sat a fost redeschisă pe 9 ianuarie, pentru o perioadă de probă, iar presa a scris că la şcoală vin puţin elevi. Evenimentul de astăzi are loc după ce şeful PD, Vladimir Plahotniuc, anunţa în octombrie 2017 că va iniţia procesul de redeschidere a şcolilor optimizate.

Instituţia de învăţământ din Ţepilova a avut statut de gimnaziu până în 2015, când a fost reorganizată în şcoală primară. Aşa a funcţionat până în decembrie 2016, când a fost închisă din cauza că nu mai avea elevi.