Urmează să fie reconectaţi consumatori din raioanele Criuleni, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Taraclia, Cimişlia şi UTA Găgăuzia.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii şi pompierii au avut şapte intervenţii pentru deblocarea mijloacelor de transport, fiind tractate 10 mijloace auto, inclusiv o ambulanţă cu pacient. 

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Uregenţă al MAI, la moment nu sunt trasee naţionale blocate. Mai rămâne dificilă situaţia privind accesul în localităţile Lipceni şi Sîrcova, raionul Rezina, dar şi în Zvezdocica, Florica, raionul Căuşeni.

Pe parcursul a 24 de ore pentru dezăpezirea şi curăţarea traseelor au fost antrenate 230 unităţi de tehnică cu 377 persoane. 

Acţiunile salvatorilor au fost necesare  pe drumuri locale şi trasee din raioanele Şoldăneşti, Anenii Noi, Criuleni, Taraclia, Dubăsari, Rezina, Orhei şi Cantemir.

Pentru monitorizarea, prevenirea şi lichidarea situaţiilor de risc, în toată ţara au intervenit 463 de salvatori şi pompieri cu 135 de autospeciale.