Potrivit lui Andrei Locoman, compania a fost selectată în baza unui concurs, la care ar fi oferit cel mai avantajos preţ. 

Ziarul de Gardă scrie că firma „Argus-S”, afiliată lui Vladimir Plahotniuc şi administrată de fostul viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, Valentin Zubic, a fost plătită cu 481 de mii 668 de lei pentru că a asigurat paza în perimetrul Târgului de Crăciun. Potrivit directorului organizaţiei „Moldova Concert”, compania ar fi fost aleasă în urma unei competiţii, fără a preciza însă ce firme şi-au depus ofertele.

Statul a plătit serviciile gardienilor de la Argus-S până pe 17 ianuarie, deşi târgul de Crăciun a fost deschis doar până pe 14 ianuarie. Solicitat de Jurnal TV, directorul organizaţiei „Moldova Concert” a spus că nu toţi banii pentru achitarea serviciilor de pază sunt de la bugetul de stat. Andrei Locoman nu a oferit alte informaţii, însă a promis să vină cu precizări mai târziu. Nici ministrul Culturii Monica Babuc, în subordinea căreia se află ”Moldova Concert”, nu a putut face lumină în acest caz.

Postul nostru de televiziune a scris încă la sfârşitul anului trecut despre lipsa de transparenţă în cheltuielile suportate de stat pentru organizarea acestui târg. Astfel, deşi distracţiile la patinoarul şi caruselul instalat pe strada 31 August au fost subvenţionate parţial din bani publici, până acum nu este cunoscută lista companiilor care administrează aceste obiective. Am trimis o cerere oficială de informaţii în adresa Guvernului, la care încă aşteptăm răspuns.

Menţionăm că numele companiei Argus, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a fost vizată în mai multe scandaluri mediatice. În toamna anului trecut, bodyguarzii care asigură paza Global Business Center, unde îşi are biroul şeful PD, au agresat doi reporteri care filmau în preajmă. Ulterior, conducerea companiei de securitate şi-a recunoscut vina şi i-a sancţionat disciplinar pe bodyguarzii care au intimidat jurnaliştii. Acum cinci ani, presa scria că activitatea firmei a ajuns în atenţia Procuraturii Generale. Compania de pază era suspectată de contrabandă, crearea sau conducerea unei grupări criminale, precum şi încălcarea dreptului la viaţă privată.

Mai mult, în presă au apărut note informative ale Serviciului de Informaţii şi Securitate, potrivit cărora SIS a efectuat măsuri operative în privinţa agenţiei Argus. Asta după ce bodyguarzii ar fi întreprins anumite acţiuni orientate împotriva unor persoane de rang înalt în stat.

Mai mult, firma de securitate ar utiliza tehnică performantă, importată pe cale de contrabandă. Până acum, reprezentanţii firmei nu au comentat acuzaţiile.