Bărbatul era în drum spre casă şi se afla în acel Audi care a ieşit pe contrasens. Potrivit primelor informaţii, Clipa a urcat în maşina de ocazie şi mergea spre casă, la Anenii Noi.

Ion Clipa a jucat la echipele Cristalul Făleşti şi Dinamo Chişinău. În ultimii ani, a antrenat formaţia Anina Anenii Noi, a fost şef adjunct la şcoala sportivă din Anenii Noi şi preşedintele comisiei de arbitri în cadrul Asociaţiei de fotbal din Anenii Noi. Anul trecut a primit Ordinul de Merit din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. La 19 ianuarie, urma să împlinească 65 de ani.

Accidentul s-a produs în dimineaţa de 15 ianuarie şi s-a soldat cu cinci morţi şi doi răniţi. Oamenii legii au constat preliminar că un automobil de model Audi, cu numere de înmatriculare transnistrene, la volanul căruia se afla un locuitor al satul Geamăna, în vârstă de 33 ani, deplasându-se cu viteză excesivă din direcţia Chişinău, a pierdut controlul volanului, a ieşit pe contrasens şi a tamponat frontal un automobil de model Dacia. La volanul celui de-al doilea automobil se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani din satul Gura Bâcului.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi, Silvia Vetcu, a declarat pentru IPN că doi dintre cei trei decedaţi sunt din automobilul Audio: şoferul şi un pasager în vârstă de 64 de ani, despre care s-a aflat mai târziu că este Ion Clipa. Din celălalt automobil şi-au pierdut viaţa trei oameni: şoferul, un tânăr de 22 de ani şi copilul acestuia, de un an şi jumătate. O femeie de 24 de ani şi alta de 23 de ani, care este mama fetiţei decedate, au fost transportate la spital. Cele două femei au suferit diverse traumatisme şi au fost internate în secţiile de traumatologie şi neurochirurgie.