Doi angajaţi ai Primăriei Chişinău şi un om de afaceri, reţinuţi într-un dosar cu fraude funciare, plasaţi în arest

Doi angajaţi ai Primăriei Chişinău şi un om de afaceri, reţinuţi într-un dosar cu fraude funciare, plasaţi în arest
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 08.09.2017 17:11
Şeful unei secţii din cadrul Direcţiei funciare a Primăriei municipiului Chişinău şi un om de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, iar un specialist din cadrul aceleeaşi direcţii - pentru 20 de zile.

Aceştia au fost reţinuţi acum două zile de procurorii anticorupţie într-un dosar ce vizează fraude cu terenuri. Decizia de plasare în arest a fost dictată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Buiucani.

Cei trei sunt bănuiţi de abuz de serviciu, exprimat prin deposedarea frauduloasă a administraţiei publice de terenuri, în baza unor titluri executorii, deţinute de persoane interpuse.

Potrivit materialelor procesului penal, în virtutea funcţiei deţinute, funcţionarii utilizau bazele de date referitoare la terenurile din municipiul Chişinău, identificând loturi, ce aparţineau municipalităţii, amplasate convenabil solicitanţilor, ale căror valoare putea fi majorată prin alipirea unor terenuri aferente sau prin schimbarea statului zonei, în vederea înstrăinării acestora în mod fraudulos.

Aceştia ar fi acţionat de comun acord cu agentul economic, care este suspectat de complicitate la abuz de serviciu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI