VIDEO

Sătenii din Troiţa Nouă, indignaţi că elevii din localitate nu beneficiază de transport şcolar gratuit

Sătenii din Troiţa Nouă, indignaţi că elevii din localitate nu beneficiază de transport şcolar gratuit
Sursa: jurnal.md Foto: captură video 07.09.2017 20:27
Anul trecut, când a fost închisă şcoala din sat, li s-a promis că vor beneficia de transport gratuit până la o altă instituţie de învăţământ. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, aşa că liceenii din satul Troiţa Nouă, Anenii Noi, sunt nevoiţi să meargă zilnic cu taxiul până în centrul raional. Autorităţile strâng acum din umeri şi spun că ar fi obligate să le asigure transportul gratuit doar elevilor de gimnaziu şi că părinţii liceenilor nu au decât să-şi rezolve singuri problema. 

Sătenii din Troiţa Nouă sunt indignaţi de faptul că elevii de liceu din localitate NU beneficiază de transport şcolar gratuit. Ei spun că pur şi simplu nu îşi permit luxul de a-i plăti zilnic pe şoferii de taxi ca să-i ducă şi să-i aducă pe copiii lor de la liceul din oraşul Anenii Noi.

Oamenii spun că s-au adresat la Ministerul Educaţiei după ajutor, iar de acolo au aflat că pentru localitatea lor a fost alocat un microbuz şcolar.

Primarul comunei Ciobanovca, din care face parte şi Troiţa Nouă, confirmă că atunci când şcoala din acest sat a fost închisă, localnicilor li s-a promis că elevii vor fi asiguraţi cu transport gratuit, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Solicitat pentru o reacţie, şeful Direcţiei de Învăţământ din raionul Anenii Noi, Radion Moroşan, ne-a declarat că instituţia a asigurat o unitate de transport până la cea mai apropiată şcoală, adică gimnaziul din Ciobanovca, şi că părinţii care nu acceptă soluţia găsită, îşi asumă consecinţele. Iar când a fost întrebat despre liceenii din Troiţa Nouă, Moroşan a spus că Direcţia raională de Învăţământ poartă răspundere doar pentru elevii de gimnaziu. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI