VIDEO

Salvatorii au participat la o competiţie de intervenţie în spaţii cu gaze şi fum

Salvatorii au participat la o competiţie de intervenţie în spaţii cu gaze şi fum
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 07.09.2017 21:53
Au salvat sinistraţi convenţionali şi s-au antrenat pentru a acţiona prompt în situaţii de risc. Este vorba despre 28 de angajaţi ai Serviciului Situaţiilor Excepţionale, care au participat la o competiţie de intervenţie în spaţii cu gaze şi fum. Conform scenariului, salvatorii şi pompierii trebuiau să încheie misiunea în cel mai scurt timp posibil. 

Prima probă la care au fost supuşi candidaţii avea scopul de a le testa rapiditatea în timp ce salvează un sinistrat de la înălţime.

Şeful secţiei Intervenţie din cadrul Direcţiei de salvatori spune că participanţii trebuie să treacă cu brio patru probe.

O altă etapă de testare a fost labirintul plin cu fum. Salvatorii trebuiau să găsească în interior, pe întuneric, un robinet pe care să-l închidă. Întreaga procedură a fost monitorizată cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Compeţia este organizată timp de două zile consecutiv, iar după proba de mâine vor fi anunţaţi finaliştii. Echipele câştigătoare vor obţine premii în valoare de la două până la patru mii de lei. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI