Mama unuia dintre băieţi povesteşte că, atunci când copilul ei a ajuns acasă de la tabără, a observat că avea vânătăi pe tot corpul. Mai mult, fiul ei şchiopăta, dar iniţial a refuzat să le vorbească părinţilor despre cele întâmplate. Până la urmă, adulţii au aflat ce au păţit adolescenţii în tabără, la sfârşitul sejurului de 10 zile. 

Unul dintre băieţii care au avut de suferit în acest caz spune şi care ar fi fost motivul violenţei aplicate de educatori. 

„S-au dus nişte băieţi din căsuţă în cameră la educatori, au făcut dezordine, apoi pe la trei de noapte ei se aflau în stare de ebrietate şi au intrat în cameră, au început să ne murdărească pastă de toc, pastă de dinţi. Ne-am sculat să ne ducem să ne spălăm, iar când am revenit în cameră au început să ne lovească şi să ne murdărească iar cu pastă de dinţi. Am ieşit iar la robinet să ne spălăm, au venit acolo şi, în timp ce ne spălam, ne loveau cu picioarele în muşchi. Apoi când am intrat în cameră, au venit, ne-au mai bătut oleacă şi peste ceva timp a intrat şi a întrebat cine nu doarme. Toţi am tăcut. Apoi a zis că dacă nu recunoaştem, o să fie mai rău”, povesteşte băiatul.

Şi primarul satului Hârtop din raionul Cimişlia, Vladimir Medoni, ştie despre acest incident. Potrivit lui, unul dintre cei doi tineri care i-au bătut pe adolescenţi urmează să ajungă profesor de educaţie fizică. 

„Într-adevăr, au fost bătuţi chiar în ultima zi când s-au aflat în tabăra respectivă. S-au adresat părinţii a doua zi dimineaţa, deoarece cazul s-a întâmplat în timpul nopţii. Ei au fost bătuţi la orele trei noaptea şi dimineaţa când s-au întors acasă părinţii au văzut. Au fost doi tineri. Unul din satul Zloţi, Codreni, şi unul din Gura Galbenă. Aceşti tineri erau de 21-22 de ani, unul dintre ei chiar îşi făcea studiile la Universitatea Ion Creangă din Chişinău la Facultatea de Educaţie Fizică”, a declarat primarul comunei Hârtop, Vladimir Medoni.

Solicitat de Jurnal TV, şeful Direcţiei raionale de Învăţământ Cimişlia, Mihai Popescu, a declarat că au fost întreprinse o serie de acţiuni în acest caz, printre care mustrarea şi eliberarea din funcţie a celor doi educatori. Şi şeful Inspectoratului de Poliţie din raionul Cimişlia, Dan Pârlici, a confirmat că în urma expertizei medico-legale s-a stabilit că adolescenţii au fost bătuţi. În acest caz a fost deschis un dosar penal, care se află pe masa judecătorilor.