Cazul Andrei Brăguţa: Ar fi fost bătut timp de o oră şi jumătate de patru deţinuţi, iar gardienii nu au intervenit; Aceştia au fost reţinuţi

Cazul Andrei Brăguţa: Ar fi fost bătut timp de o oră şi jumătate de patru deţinuţi, iar gardienii nu au intervenit; Aceştia au fost reţinuţi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.09.2017 14:41
Detalii noi în cazul Andrei Brăguţa, tânărul de 31 de ani care a murit în penitenciar. Procuratura Generală anunţă că acesta ar fi fost bătut timp de o oră şi jumătate de patru deţinuţi care se afla cu el în celulă. Mai mult, totul s-ar fi petrecut sub ochii gardienilor care nu au intervenit.

„Victima a fost bătută pe parcursul a o oră şi jumătate. Aceştia l-au lovit cu mâinile şi picioarele peste cutia toracică, cap şi membrele inferioare. Victima a cerut ajutor prin bătăi în uşă, inclusiv la gardieni erau adresări şi din partea celorlalţi codeţinuţi. Poliţiştii au auzit şi au venit la uşa făcând doar observaţii”, a spus Ion Caracuian, procuror-şef al Secţiei combatere tortura a PG.

„Aceste patru persoane care sunt civili au acţionat cu acordul expres şi tacit al reprezentanţilor poliţiei”, a declarat Adrian Micros, şef al Direcţiei urmărire penală şi criminalistică din cadrul PG.

Astfel, cei patru deţinuţi, dar şi trei colaboratori ai Direcţiei poliţiei municipiului Chişinău au fost reţinuţi.

Amintim că Andrei Brăguţa a murit în penitenciar la scurt timp după ce a fost reţinut pentru că s-ar fi luat la harţă cu inspectorii de patrulare.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI