Lucia şi Eugenia, nepoatele bătrânei care, din nefericire, s-a stins din viaţă acum două săptămâni, spun că au revenit în satul natal îndată ce au fost anunţate că bunica lor este pe patul de moarte. Cele două surori spun că ştiau despre existenţa unei sume de bani în locuinţă, dar nu au mai găsit-o când au revenit. Nepoatele cred că lucrătorul social ar fi profitat de moment şi a luat toţi banii din casă.

Una dintre vecinele femeii în etate, care spune că o vizita des, afirmă că a văzut cum s-a întâmplat totul.

La rândul său, asistenta socială din sat respinge acuzaţiile. Potrivit ei, cele două surori mint. Mai mult, angajata primăriei le învinuieşte pe femei că nu au avut grijă de bătrână cât era în viaţă şi că abia după moartea ei au venit să împartă averea.

Şi primarul susţine că nepoatele nu au motive să fie indignate. Alesul local ne-a spus că femeile au dreptul să pretindă la banii, casa şi pământurile bunicii lor, la fel ca şi alte rude, însă doar după ce va fi întocmit certificatul de moştenire şi vor demonstra gradul de rudenie cu bătrâna.

Cu toate acestea, cele două femei au spus că vor depune o plângere la Procuratura din Călăraşi. Ele mai susţin că îşi vor cere banii înapoi pentru ca ulterior să-i doneze unei familii social-vulnerabile din sat, împreună cu locuinţa bunicii lor.