Părinţii din Tătăreşti care şi-au adus ieri copiii la grădiniţă au fost puşi în mare dificultate. Mai multe femei povestesc că la amiază au fost sunate de către directoarea grădiniţei şi rugate să-şi ia copiii acasă. Mamele mai spun că sunt nevoite să-i ia pe cei mici cu ele, la muncă pe câmp sau să-i lase în grija vecinilor. 

Angajaţii instituţiei preşcolare susţin că au sesizat autorităţile locale pe 14 septembrie, deşi trebuiau să o facă la sfârşitul lunii august. 

De cealaltă parte, primarul localităţii spune că pentru situaţia creată ar fi vinovată directoarea grădiniţei, care a făcut solicitarea cu întârziere. Mai mult, selectarea agentului economic care va livra produse alimentare durează peste două săptămâni, iar din cauza unor proceduri birocratice, instituţia va rămâne închisă.

Chiar şi aşa, cert este faptul că cei 95 de copii din Tătăreşti vor sta acasă încă cel puţin o săptămână. O situaţie similară s-a creat la sfârşitul lunii trecute, la grădiniţa-creşă din Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti. Şi acolo copiii au ajuns ostaticii unor neînţelegeri între şefa grădiniţei şi primarul satului.