„În urma protestului din 17 septembrie, organizat de către Consiliul Marii Adunări Naţionale faţă de derapajele guvernării din Republica Moldova, şoferul Alexei Alexeev, care transporta aparatajul acustic, a fost arestat ilegal. Alexei Alexeev, protestatar paşnic, s-a deplasat la TRM pentru a transporta aparatajul, fără a crea blocaje, respectând ordinele şi instrucţiunile poliţiei, a primit 30 de zile de arest”, se arată în textul petiţiei.

„Împotriva acestuia a fost iniţiat un dosar penal în temeiul art. 349, alin. (2), lit.a), Codul Penal al Republicii Moldova, potrivit căruia răspunderea penală survine în cazul aplicării violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea persoanelor care îşi îndeplinesc datoria obştească. Temeiul invocat, care stă la baza dosarului penal, este în contradicţie cu declaraţiile din 18.09.2017 ale reprezentanţilor Inspectoratului General de Poliţie privind acuzarea doar a unor dureri fizice la trei poliţişti. În această ordine de idei, indubitabil se relevă fabricarea unui dosar penal pe marginea unor fapte şi circumstanţe inexistente. Or, domnul Alexeev Alexei nu a cauzat careva violenţe periculoase pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor şi nici alte vătămări ale integrităţii corporale ale acestora. A deranjat confortul celor de la putere şi a fost arestat ilegal! Semnează petiţia pentru eliberarea imediată a şoferului Alexei Alexeev”, se mai notează în textul petiţiei.

Pentru a putea vota petiţia, accesaţi link-ul change.org.

Amintim că mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile care au cerut astăzi eliberarea imediată a lui Alexei Alexeev, declarând dosarul penal şi deţinerea lui Alexei Alexeev, bărbatul care conducea microbuzul ce transporta echipamentul tehnic la protestul Consiliului Marii Adunări Naţionale din 17 septembrie, sunt nişte măsuri represive prin care actuala guvernare încearcă să anihileze mişcarea protestatară.