Măsură preventivă mai blândă pentru poliţiştii reţinuţi în cazul Brăguţă: Aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu

Măsură preventivă mai blândă pentru poliţiştii reţinuţi în cazul Brăguţă: Aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.09.2017 14:15
Cei trei poliţişti, care ar fi urmărit cum Andrei Brăguţă a fost bătut de colegii de celulă, vor sta 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sectorul Râşcani.

Iniţial, poliţiştii au fost deţinuţi în izolator, însă judecătorul a modificat măsura preventivă de arest, respingând demersurile procurorului pe caz. Astfel, magistratul a stabilit o măsură mai blândă.

Menţionăm că Andrei Brăguţă a murit la sfârşitul lunii august, fiind plasat în penitenciarul 16. El a fost reţinut după ce s-a luat la ceartă cu poliţiştii de patrulare, în timp ce venea de la Bălţi la Chişinău.

În izolator a fost chemat serviciul 903, iar medicii au insistat asupra transportării lui Brăguţă la spital, dar poliţiştii au refuzat.

Deşi era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest, iar judecătorul de instrucţie a decis eliberarea unui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Oficial, bărbatul de 32 de ani a murit de insuficienţă respiratorie, bronhopneumonie purulentă. În urma acestui caz, mai multe organizaţii nonguvernamentale au cerut demisii la nivel înalt, dar deocamdată apelul lor a rămas fără răspuns.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI