VIDEO

Numărul caselor teritoriale pentru asigurări sociale va fi redus de la 40 la cinci

Numărul caselor teritoriale pentru asigurări sociale va fi redus de la 40 la cinci
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.09.2017 21:50
Numărul caselor teritoriale de asigurări sociale ar urma să fie redus de la 40 la cinci. Asta după ce Casa Naţională de Asigurări Sociale a propus spre consultări publice un proiect de reorganizare. Deşi documentul prevede ca în fiecare raion să fie deschisă o subdiviziune a caselor teritoriale, unii angajaţi ai CNAS sunt siguri că aceste restructurări le vor face munca mai dificilă. Totodată, chiar autorii proiectului recunosc faptul că implementarea acestuia necesită surse financiare suplimentare pentru acordarea indemnizaţiilor în cazul reducerii de personal.

Şefa Direcţiei Generale a Casei Teritoriale pentru Asigurări Sociale din sectorul Centru al capitalei, Liuba Rotaru, susţine că instituţia are nevoie şi acum de mai mulţi angajaţi. Dacă vor apărea modificări, consecinţele ar putea fi grave, afirmă responsabila.

O altă angajată a Casei Teritoriale din sectorul Centru crede că după reducerea numărului de angajaţi, problemele se vor ţine lanţ.

Unii experţi sunt de părere însă că aceste schimbări sunt oportune.

Contactată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a CNAS, Valentina Fedosenco, a spus că deocamdată instituţia nu poate oferi o reacţie, întrucât proiectul nu este definitivat şi nu există o hotărâre de Guvern în acest sens. Potrivit autorilor, modificările propuse au fost generate de reformarea sistemului de pensii. Două dintre cele cinci case teritoriale îşi vor avea sediile în municipiile Soroca şi Bălţi. Altele două vor fi în Orhei şi Ialoveni, iar a cincea se va afla în sectorul Botanica al capitalei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI