Cei mai îngrijoraţi de construcţia benzinăriei, a şaptea în oraş, sunt oamenii care locuiesc în imediata apropiere. Ei spun că de când au început lucrările, nu mai au linişte şi locuiesc practic pe un şantier. Mamele cu copiii mici se tem că după deschiderea staţiei de alimentare nu vor mai avea parte de aer curat şi vor fi nevoite să ţină geamurile închise toată ziua, pentru ca mirosul de combustibil să nu le pătrundă în locuinţe.

Mai mult, câţiva consilieri orăşeneşti afirmă că agentul economic a început lucrările în lipsa avizelor sanitare şi a expertizei ecologice a proiectului. La fel, schema de amplasare nu ar fi fost respectată, iar terenul ar fi fost dat în posesia agentului economic fără consultări publice. Aleşii locali mai spun că iniţial, pe terenul respectiv urma să fie amenajat un parc.

Cei de la primărie resping însă învinuirile şi susţin că în joc sunt interesele unor consilieri care locuiesc în preajmă şi că toată zarva ar fi doar un moft.

Consilierii acuzaţi de viceprimarul oraşului Sângerei au declarat că Maria Condurachi minte şi că ei nu au dosare penale. Responsabili din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţii au efectuat verificări la şantierul respectiv şi susţin că nu au depistat nereguli. Reprezentanţii firmei de construcţie nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. Protestatarii au anunţat că dacă problema nu va fi soluţionată, atunci vor semna o petiţie şi vor acţiona antreprenorul în judecată.